26 May 2010 - Leading into Full Moon of 27 May 2010 - Last 1300 days in Grand Cycle of Macha & Pacha

Discussion in 'Ancient, Indigenous, & Tribal Calendars' started by Susan Lynne Schwenger, Nov 2, 2014.

  1. Susan Lynne Schwenger

    Susan Lynne Schwenger The Final Synthesis - isbn 978-0-9939480-0-8 Staff Member

    Messages:
    6,118
  2. Susan Lynne Schwenger

    Susan Lynne Schwenger The Final Synthesis - isbn 978-0-9939480-0-8 Staff Member

    Messages:
    6,118
    8645_10151407902247581_90413234_n.

    Mother, Child and The Full Moon of The Grand Cycle of Pacha iNTi - 17 December 2013
    Artist: Past Chief Timothy Gregory "Tim" Restoule, Dokis First Nation, Dokis Reserve 9, An Ojibway Territory


    QUESTION:
    Do you have an actual timeline of these 9,360,360 days
    that run before the December 16/2013, and December 17/2013 dates ?
    I do see, the importance of aligning the full moons
    and, i also see, how all the calendars converge to end 16 DEC 2013, and,
    how they restart on 17 DEC 2013...
    as, you say: "it runs through 5 cycles of 260 days", and 5 x 260 = 1300
    as, you say: "it runs through 65 ahua dates", and 65 x 20 = 1300,
    so, it is a balanced equation.
    I think a lot of people do NOT understand that in 20 days,
    in aztec or mayan terms, that a week is only 5 days long,
    and, 4 weeks of 5 days equal 20.
    Can you tell me more about these 65 ahua dates ???


    Thank You,
    James


    ANSWER:

    5 major cycles x 13 minor cycles =65 cycles x 5 days x 4 weeks = 1300 Days

    or, in 1300 days/5 major cycles = 260 days = (13 x 5 x 4) = 260 Days

    so, in 5 x 13 = 65 x 5 x 4 = 1300 = 5 x 260

    so, in 1300 days/20=65 cycles

    YES, this is a balanced equation !!!

    The full moon of 27 May 2010
    starts the last 1300 day countdown

    The 26th ahua is 26x20=520 days
    and, falls on 28 OCT 2011, The Date of Dr. Calleman
    This is NOT the day before a full moon, so, it can NOT be a restart date

    The 47th ahua is 47x20=940 days
    and, falls on 21 Dec 2012, The Date of John Major-Jenkins
    and, falls on 21 Dec 2012, The Date of Terrence McKenna

    NOW, between 22 Dec 2012 & 16 Dec 2012, is exactly +360 days,
    the length of an ancient year - and, dates that actually align to
    The Day before a full moon, namely December 16th, 2013
    and, The Day of The Full Moon, namely December 17th, 2013

    The 65th ahua is 65x20=1300 day
    and, falls on 16 Dec 2013, The Date of Susan Lynne Schwenger & Tony Bermanseder
    This is THE DAY before a full moon

    There are 5 major cycles x 13 minor cycles x 144,000 days = 9,360,000 days

    Since the grand cycle is out by +360 days

    360 days is the length of an ancient year

    We have had to go back, 360 days + 9,360,000 = 9,360,360 Days
    in 9,360,360 / 360 = 26,001 ancient years
    in 9,360,000 / 360 = 26,000 ancient years
    in 9,360,000 / 390 = 24,000 ancient years
    in 9,360,000 / 260 = 36,000 ancient cycles
    in 360 /360 = 1 ancient year

    The date you are looking for:
    March 1st, 23,615 BC
    Use this link here: http://www.fourmilab.ch/documents/calendar/

    Then in the Mayan Calendar section,
    put in -52.0.0.0.0 as the 65 Baktun count as 65x144,000=9,360,000 Kin or days.

    So March 1st, 23,615 BC + 9,360,000 days will give you 5x13=65 baktuns
    as Maya date 13.0.0.0.0. and as December 21st, 2012

    -52.0.0.0.0 = 3 Kayab 4 Ahau of March 1st, 23,615 BC (Gregorian proleptic)

    -39.0.0.0.0 = 18 Ceh 4 Ahau of July 12th, 18,490 BC (Gregorian proleptic)

    -26.0.0.0.0 = 13 Mol 4 Ahau of November 20th, 13,365 BC (Gregorian proleptic)

    -13.0.0.0.0 = 8 Zotz 4 Ahau of April 1st, 8239 BC (Gregorian proleptic)

    0.0.0.0.0 = 8 Cumku 4 Ahau of August 11th, 3114 BC (Gregorian proleptic)

    13.0.0.0.0 = 3 Kankin 4 Ahau of December 21st, 2012 (Gregorian)

    Then 13.0.1.0.0 = 18 Mac 13 Ahau of December 16th, 2013 (Gregorian),
    because 1 Tun comprises 360 Kin as the Platonic Cycle- or Degree year
    as 20 Uinal for 1 Uinal being 18 Kin for 20x18 Kin = 360 Kin as 1 Tun.

    So, we have gone back into 5 major cycles x 13 minor cycles x 144,000 days = 9,360,000 days +
    one cycle of 360 days, the length of an ancient year.

    28 Oct 2011 - is NOT the day before The Full Moon
    29 Oct 2011 - is NOT the day of The Full Moon

    21 dec 2012 - is NOT the day before The Full Moon
    22 dec 2012 - is NOT the day of The Full Moon

    MAJOR cycles will ALWAYS end on The Day before The Full Moon,
    and, will always start on The Day of THE FULL MOON

    From 22 Dec 2012 to 16 Dec 2013, we have +360 Days
    which is known as the length of an ancient year
    aka The Six (6) Season Calendar (6 seasons x 60 days)
    aka The Six (6) Event Calendar
    aka The Eight (8) Event Calendar
    aka The Ancient Year (360 day)
    aka The Thirteen (13) Moon Calendar
    (which has 12 complete full moon to full moon cycles)
    and, the new year, or winter cycle will always start on
    The Last Full Moon in December, each and every year !!!

    Since December 16th, 2013 is the day before the last full moon in December,
    it is also the date, that ends The Grand Cycle of Macha & Pacha,
    of 9,360,000 + 360 = 9,360,360 Days
    You see, it ran thru 9,360,360 / 360 = 26,001 Ancient Years
    when a 'real' grand cycles is only 9,360,000 / 360 = 26,000 Ancient Years

    and, Since December 17th, 2013 is the day of The Full Moon,
    it is also the date, that starts The Grand Cycle of Pacha iNTi,
    of 9,360,000 days, which will run thru 9,360,000 days
    of 5 major cycles x 13 minor cycles x 144,000 days
    9,360,000 / 360 = 26,000 ancient years
    9,360,000 / 390 = 24,000 ancient year
    and,
    9,360,000 / 260 = 36,000 ancient cycles of 260 days

    Therefore, The Discovery of Susan Lynne Schwenger,
    and, Tony Bermanseder, will have:

    The Start of The nextGrand Cycle of Pacha iNTi
    as, The Full Moon of December 17th, 2013
    and, The End of The Grand Cycle of Macha (9,360,000 Day) & Pacha (360 Days)
    as, The Sunset of December 16th, 2013.

    The Last 1300 Days of The Grand Cycle will run from:
    The Full Moon of 26 May 2010 to The Day before the full moon 16 Dec 2013,
    which is 1300 days / 260 Tzolkin Cycle (13x5x4) = 5 cycles x 260 days

    The 1300 Days start on:

    12.19.17.7.0 = 13 Ahau 13 Zip (26 May 2010)

    and, run to:

    13.0.1.0.0 = 13 Ahau 18 Mac (16 DEC 2013)

    In summary

    There are 1300 days / 20 = 65 ahua cycles

    65 x 20 = 1300

    28 oct 2011 = The 26th AHUA = 26 x 20= 520 days out of 1300 days

    21 dec 2012 = The 47th AHUA = 47 x 20 = 940 days out of 1300 days

    16 dec 2013 = The 65th AHUA = 65 x 20 =1300 days out of 1300 days

    This is why - 16 dec 2013 - is The End Time of The current grand cycle of Macha & Pacha

    and, The full moon of 17 dec 2013 - starts the next grand cycle, called Pacha iNTi

    ~Discovered by: Susan Lynne Schwenger & Tony Bermanseder

    8645_10151407902247581_90413234_n.
    Mother, Child and The Full Moon of The Grand Cycle of Pacha iNTi ~ 17 December 2013
    Artist: Past Chief Timothy Gregory "Tim" Restoule, Dokis First Nation, Dokis Reserve 9, An Ojibway Territory
     
  3. Susan Lynne Schwenger

    Susan Lynne Schwenger The Final Synthesis - isbn 978-0-9939480-0-8 Staff Member

    Messages:
    6,118
    Dragon Almanac:

    The 'Plumed Serpent' ABC...XYZA* = 27||72 = WORLD = LAWWAL = 2x{1+2+3+...+34+35+36}=666+666=1332

    Quetzacoatl = 72x12=864=32x27 = 153 = 9 = 666

    '12 Hourtime of Day'=72x6=432=16x27='12 Hourtime of Night'

    864/12=72=936/13
    27x32=3x4x3x4x3+3x4x3x4x3=33x25=1x864=2x432=4x216=8x108=16x54=32x27

    72=864/12=360x26/130=65x144/130 = {60x60x24}/{60x20}={86,400 Seconds in 24 Hours}/{⅓ Hour} = Precessional Dragon Years per Sign 12 in 13
    65x144,000 (Mayan Baktuns) = 9,360,000 Days (Mayan Kin) = 360x26,000 Dragon Days = 390x24,000 Moon Days

    25,626.81 'Civil Years' = {9,360,000 Dragon Days/365.2425 Civil Days} = {9,360,000 Dragon Days/390 Moon Days}
    26,000 Dragon Sun Years = 25,626.81 'Civil Gregorian' Years = {12/13}26,000
    = 24,000 Dragon Moon Years

    The Dark Moon Lilith Circle of 9x40°=360° in 9=¾{12} Circle Years
    {40°40' per 'civil year' in 8.85 'civil years' 9 months per sign}
    24,000 ancient years x 390 ancient days = 26,000 ancient years x 360 ancient days =
    9,360,000 ancient days
    9,360,000 ancient days =5 major cycles x 13 minor cycles = 65 cycles of 144,000 ancient days=9,360,000 ancient days
    9,360,000 ancient days/360 ancient days = 26,000 ancient years
    9,360,360 ancient days/360 ancient days = 26,001 ancient years
    9,360,000 ancient days/260 ancient days = 36,000 ancient cycles of 260 days
    260 ancient day cycle = 5 days per ancient week x 4 ancient weeks (of 5 ancient days) =
    20 ancient days x 13 cycles of 20 ancient days = 260 ancient days

    Tony Bermanseder and Susan Lynne Schwenger
     

Share This Page